empty
home   /   nieuws  /   nieuwsarchief

Nieuwe HA Dual Blade server in gebruik genomen

Deze servers zijn volledig dubbel uitgevoerd zowel de voeding alsmede de hardware. Hiervoor hebben wij een samenwerkings verband met hosting partner PCX Pro in de vorm van managed hosting pakket. De configuratie beschikt over twee fysieke machines die elk een Xeon E3-1270 V2 cpu en 32gb ram hebben. De machines draaien zelf van een 120gb ssd en hebben beide een 240gb data ssd waar de vm's vanaf draaien. Deze data-ssd's worden middels drbd in sync gehouden zodat als een van de twee hypervisors onderuit gaat, de andere altijd over dezelfde data beschikt en een virtuele server die bijvoorbeeld eerst op kvm01 draaide kan dan automatisch op kvm02 worden opgestart.

Beide servers kunnen hardwarematig de andere machine resetten als deze niet blijkt te werken. Ze baseren dit op hun eigen staat en informatie van een zogeheten quorum disk.Deze quorum disk is een iscsi target die wij aanleveren vanaf een gedeelde server.
Deze machine heeft verder geen impact op de performance maar levert enkel een derde "stem" zodat het 50%+1 concept gebruikt kan worden.

Schema HA Setup

Met managed hosting is het serverbeheer onder gebracht bij professionele hosting partner waarbij er heldere afspraken in de vorm van een Service Level Agreement (SLA) zijn gemaakt.
 

Terug naar overzicht

Profiteer van meer dan 18 jaar ervaring in het succesvol opzetten van zeer uiteenlopende internet projecten.
Bekijk onze brochure, Download Brochure  of kom eens langs voor een vrijblijvend gesprek voor advies, over digitale of traditionele media.
Mail of bel ons vandaag nog: 0321-336321.