officieel aan dat beveiligde websites (HTTPS/SSL)hoger geplaatst zullen worden in de zoekresultaten, dan niet beveiligde (HTTP) websites. De mate waarin je website beveiligd is, wordt dus een ranking factor." />
home   /   nieuws  /   endless_nieuws

Update van Google websites met HTTPS /SSL meer voorrang

Google kondigde vorige week officieel aan dat beveiligde websites (HTTPS/SSL)hoger geplaatst zullen worden in de zoekresultaten, dan niet beveiligde (HTTP) websites. De mate waarin je website beveiligd is, wordt dus een ranking factor.

Online veiligheid heeft namelijk een hoge prioriteit voor zoekmachines, een veilige verbinding is daar een belangrijk onderdeel van.
Heeft je website reeds een SSL verbinding controleer dan hier het niveau van veiligheid

Wat zijn SSL Certificaten
Beveiligde verbinding middels SSL certificaat SSL (Secure Sockets Layer) is een manier om verbindingen tussen webbrowser en webserver te beveiligen.

Door de verbinding met SSL te beveiligen, wordt de veiligheid op 2 manieren verbeterd: door versleutelen van de data die tussen de browser en de server wordt uitgewisseld (data encryptie) en door controle of de website waarmee men verbinding heeft wel de website is waarmee men verbinding denkt te hebben (server authenticatie). Je herkent in je webbrowser een SSL-verbinding aan het webadres in de browser: wanneer de verbinding is beveiligd met SSL, begint het webadres met 'https'.SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden. 

SSL en wetgeving
Heb je een website waarbij je gevoelige data verwerkt, zoals in het bestelproces van een webshop, dan heb je te maken met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Daarin staat onder meer dat jij, als beheerder van de persoonsgegevens van je klanten, verantwoordelijk bent voor het beveiligen van deze gegevens. Daarom is het gebruik van een SSL-certificaat voor de verwerking van die gegevens voor webshops verplicht.
Dit geldt overigens ook voor een eenvoudig contactformulier waarbij persoonsgegevens worden verzameld.
In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen.
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.

Wilt u meer weten over SSL bel (0321 336321) of mail ons op info@endless.nl

Terug naar overzicht

Profiteer van meer dan 19 jaar ervaring in het succesvol opzetten van zeer uiteenlopende internet projecten.
Bekijk onze brochure, Download Brochure  of kom eens langs voor een vrijblijvend gesprek voor advies, over digitale of traditionele media.
Mail of bel ons vandaag nog: 0321-336321.