Endless nieuws
home   /   nieuws  /   endless_nieuws

Waarom een SSL certifcaat een goede investering is

Er is de afgelopen tijd veel te doen geweest over beveiliging en privacy op het internet. HTTPS-beveiliging (ook wel bekend als “SSL”, of “het groene slotje in de browser”).  Waar dit voorheen nog voorbehouden was aan webshops en grote bedrijven ben ik van mening dat tegenwoordig elke website met HTTPS beveiligd moet zijn. En dat vindt Google ook: websites met HTTPS scoren sinds kort hoger in de zoekresultaten. Des te meer reden om er mee aan de slag te gaan!

Wat zijn SSL Certificaten
Beveiligde verbinding middels SSL certificaat SSL (Secure Sockets Layer) is een manier om verbindingen tussen webbrowser en webserver te beveiligen.

Door de verbinding met SSL te beveiligen, wordt de veiligheid op 2 manieren verbeterd: door versleutelen van de data die tussen de browser en de server wordt uitgewisseld (data encryptie) en door controle of de website waarmee men verbinding heeft wel de website is waarmee men verbinding denkt te hebben (server authenticatie). Je herkent in je webbrowser een SSL-verbinding aan het webadres in de browser: wanneer de verbinding is beveiligd met SSL, begint het webadres met 'https'.SSL wordt door miljoenen websites gebruikt voor de beveiliging van de internetverbinding, zoals online aankopen, financiële transacties of het versturen van persoonsgegevens. Hierdoor zal alle informatie tijdens het transport vertrouwelijk blijven en niet leesbaar zijn door derden. 

SSL en wetgeving
Heb je een website waarbij je gevoelige data verwerkt, zoals in het bestelproces van een webshop, dan heb je te maken met de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Daarin staat onder meer dat jij, als beheerder van de persoonsgegevens van je klanten, verantwoordelijk bent voor het beveiligen van deze gegevens. Daarom is het gebruik van een SSL-certificaat voor de verwerking van die gegevens voor webshops verplicht.
Dit geldt overigens ook voor een eenvoudig contactformulier waarbij persoonsgegevens worden verzameld.
In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen.
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.

Wilt u meer weten over SSL bel (0321 336321) of mail ons op info@endless.nl

Terug naar overzicht